Pridať do obľúbených

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie 250g, zrnková káva

Výrobca: Cafepoint

Svetlo pražená zrnková káva Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA má citrusovú arómu, slabšie telo a je príjemne sladká. V dochuti cítiť citrusovo–korenisté tóny. 

Viac detailov

Intenzita praženia 

2 z 5

svetlé praženie

Výraznosť chuti 

3 z 3

Intenzívna

Kréma 

3 z 5

Stredná

Acidita 

2 z 3

Mierna

Vhodnosť prípravy

Filter V60/CHEMEX

Frenchpress

Aeropress

Výhodnosť 51.96 € / kg 0.42 € šalka kávy 

Cena

12,99 € s DPH

  • Intenzívna
  • svetlé praženie
  • Stredná
  • Mierna
  • Áno
  • Áno
  • Áno

Na sklade 132 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Charakteristika kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie

Chuťový profil: Má ľahkú citrusovú arómu, slabšie telo a je príjemne sladká s intenzívnou, často ovocnou aciditou. V dochuti cítiť jemné citrusovo–korenisté tóny. Táto svetlo pražená káva je vhodná na použitie cez filter - AeroPress, Chemex, V60, prípadne ako ľadová káva spôsobom Cold Brew.

O pestovaní kávy v Keni

O pestovaní kávy: Prvý kávovník sa do Kene dostal zhruba v roku 1800 vďaka misionárom a káva sa pomaly stávala súčasťou poľnohospodárstva. Dnes pracuje v tomto odvetví asi 6 miliónov ľudí na viac ako 500 000 farmách. Káva sa často pestuje vo vysokých horách, na pôde s vulkanickým podkladom. Pestuje sa Arabika, najčastejšie odrody Kent, Typica a Bourbon. Posledne spomínaná odroda sa tu nazýva aj škótskou či francúzskou misiou. Kenské kávy sú vo svete obľúbené predovšetkým kvôli dobre vyváženým chutiam a sviežej, často citrusovej aróme.
Označenie AA znamená, že ide o kvalitné kávové zrná rovnomernej veľkosti.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie

O krajine: Keňa leží na východe afrického kontinentu pri brehoch Tichého oceána. Meno Keňa pochádza z názvu najvyššieho vrchu krajiny Mount Kenya, ktorý má úctyhodných 5199 m n. m. Krajina s asi 40 miliónmi obyvateľov, ktorá získala nezávislosť až v roku 1964, sa môže pýšiť náleziskami najstarších skamenelín ľudských bytostí spred 2,6 milióna rokov.

Ročne sa v krajine vyprodukuje takmer 40 miliónov kíl kávy, ktorá sa ďalej spracováva prevažne tzv. mokrým spôsobom. Zber zelenej kávy prebieha zväčša v mesiacoch na prelome rokov.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie 250g, zrnková káva

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie 250g, zrnková káva

Zo sveta kávy

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Cafetravel - Výlet do kávového sveta

Práve dnes vyrážame, spolu s vami, na výlet okolo kávového sveta! 

Cafetravel - Krajina tisícich bohov a Smaragd rovníka.

Cafetravel - Krajina tisícich bohov a Smaragd rovníka.

Náš výlet za prémiovými kávami začína v exotickej Ázii, ktorá patrí medzi najväčších producentov kávy na svete. Ázia je zďaleka najväčším pestovateľom kávy odrody Robusta. Vietnam je vďaka tomu...