Pridať do obľúbených

Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER 250g, zrnková káva

Výrobca: Cafepoint

Zrnková káva Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER má príjemné ovocné tóny (hrozienka, vodný melón, broskyňa, jahoda) a tóny medu a karamelu.

Viac detailov

Intenzita praženia 

2 z 5

svetlé praženie

Výraznosť chuti 

2 z 3

Stredná

Kréma 

2 z 5

Nízka

Acidita 

2 z 3

Mierna

Vhodnosť prípravy

Filter V60/CHEMEX

Frenchpress

Aeropress

Výhodnosť 29.96 € / kg 0.24 € šalka kávy 

Cena

-50.0334%

14,99 € s DPH

7,49 € s DPH

  • Stredná
  • svetlé praženie
  • Nízka
  • Mierna
  • Áno
  • Áno
  • Áno

Na sklade 65 ks

Viac ako 5ks

Detaily

Charakteristika kávy Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER

Charakteristika kávy: Limitovanú edíciu odrodových káv Cafepoint Micro Lot Vám prinášame v spolupráci so slovenskou rodinnou pražiarňou Coffee Veronia. Ide o Direct Trade kávu, čo znamená, že káva sa priamo dostala od farmára k pražiarovi, bez toho, aby do spolupráce vstupoval niekto ďalší. Tento druh obchodovania je absolútne férový voči farmárovi a k zákazníkovi sa dostáva kvalitnejšia káva s presným pôvodom. Farmár tak môže jednoduchšie dostať spätnú väzbu, čo je na jeho káve dobré a čo zákazníci preferujú.
Káva Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation je ručne zberaná a spracovaná špecifickým spôsobom Double Fermentation, ktorý pozostáva z piatich fáz: 1. kávové čerešne sa po zbere namáčajú do studenej vody na 24 hodín; 2. následne sa čerešne rozpučia a nechajú fermentovať ďalších 24 hodín; 3. v odstreďovacom stroji sa zrná už bez dužiny zbavujú prebytočnej vlhkosti; 4. následne sa v mechanickej sušičke zrná dosúšajú v 12-hodinových intervaloch (sušenie/oddych) na výslednú 11%-nú vlhkosť; 5. posledná fáza je odležanie vysušených zŕn.
V chuťovom profile kávy môžete pocítiť príjemné ovocné tóny (hrozienka, vodný melón, broskyňa, jahoda, červený grep) a tóny medu, karamelu a mäty. Je stredne pražená a ideálna na použitie cez filter - AeroPress, Chemex, V60, prípadne ako ľadová káva spôsobom Cold Brew.

O pestovaní kávy Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER

O pestovaní kávy: Farmárka Flavia Saldanha Rodrigues spolu so svojím manželom Luizom vlastní farmu Fazenda California nachádzajúcu sa v meste Jacarezinho v brazílskom štáte Paraná. Začiatky farmy boli veľmi náročné, nakoľko plantáž bola v zúboženom stave bez náznaku života. Okrem toho jediný, kto sa v tom čase rozumel káve bol Luizov starý otec, ktorý tragicky zahynul. Mladý pár zostal na všetko sám. Vďaka ich láske ku káve a zodpovednosti voči zamestnancom farmy sa im podarilo plantáž rýchlo postaviť na nohy a v súčasnosti patrí medzi najväčšie v rámci štátu Paraná.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER

O krajine: Brazília je najväčší štát Južnej Ameriky. Na obrovskom území žije takmer 200 miliónov ľudí. Sever a juhovýchod krajiny tvoria vysoké hory, vo vnútrozemí sa nachádza veľká Amazonská nížina. Brazília je okrem futbalových hviezd známa predovšetkým vďaka rozsiahlemu Amazonskému pralesu.

Brazília je neohrozeným lídrom v pestovaní kávy. Ročne sa tu vypestujú takmer 3 milióny ton kávy, čo tvorí tretinu svetovej kávovej produkcie. Zber zelenej kávy prebieha prevažne v apríli a máji.

Súvisiace články

Vyžiadať cenovú ponuku

Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER 250g, zrnková káva

Cafepoint Micro Lot Brasil Double Fermentation FILTER 250g, zrnková káva

Zo sveta kávy

Cafetravel - Výlet za kávou do Južnej Ameriky a na okolité ostrovy.

Cafetravel - Výlet za kávou do Južnej Ameriky a na okolité ostrovy.

Naša cesta po mape kávového sveta pokračuje smerom na juh, presnejšie do Južnej Ameriky, kde môžeme nájsť bohatú históriu kávy a jedny z najväčších kávových plantáží na svete. Južnou Amerikou a okolitými...

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Cafetravel - Putovanie po Strednej Amerike

Naše putovanie za kávovými dobrodružstvami pokračuje. Tentokrát sa z kolísky kávy presúvame do Strednej Ameriky, kde navštívime sedem regiónov, ktorých káva sa preslávila na celom svete. Počas...

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Cafetravel - Kolíska kávového sveta.

Naša cesta okolo sveta kávy pokračuje a tento krát sa z Talianska presúvame tam, kde začal príbeh kávy - do Afriky. Až 12% svetovej produkcie kávy je dopestovanej práve v tejto krajine. Naším sprievodcom...

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Cafetravel - Krajina rituálov a záhadných pravidiel kávy.

Z ďalekej Ázie sa presúvame do Talianska, krajiny, v ktorej síce kávu nepestujú, no napriek tomu patrí jednoznačne medzi kávové veľmoci! Práve táto krajina priniesla svetu mnoho objavov a inovácií...