Zavádzame novú službu dodávania tovaru počas pracovných dní, "CAFEPOINT Express donášková služba do 24h", viac informácií tu

V súvislosti so súčasnou situáciou Vás chceme informovať o uzavretí všetkých našich kamenných prevádzok až do odvolania. Miesto osobného odberu, viac informácií tu

Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie 250g, zrnková káva

Svetlo pražená zrnková káva Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA má citrusovú arómu, slabšie telo a je príjemne sladká. V dochuti cítiť citrusovo–korenisté tóny.
SKLADOM viac ako 5ks
Nájdete aj Darček v predajni
  • 11,19€
    13,99€

Charakteristika kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie

Chuťový profil: Má ľahkú citrusovú arómu, slabšie telo a je príjemne sladká s intenzívnou, často ovocnou aciditou. V dochuti cítiť jemné citrusovo–korenisté tóny. Táto svetlo pražená káva je vhodná na použitie cez filter - AeroPress, Chemex, V60, prípadne ako ľadová káva spôsobom Cold Brew.

O pestovaní kávy v Keni

O pestovaní kávy: Prvý kávovník sa do Kene dostal zhruba v roku 1800 vďaka misionárom a káva sa pomaly stávala súčasťou poľnohospodárstva. Dnes pracuje v tomto odvetví asi 6 miliónov ľudí na viac ako 500 000 farmách. Káva sa často pestuje vo vysokých horách, na pôde s vulkanickým podkladom. Pestuje sa Arabika, najčastejšie odrody Kent, Typica a Bourbon. Posledne spomínaná odroda sa tu nazýva aj škótskou či francúzskou misiou. Kenské kávy sú vo svete obľúbené predovšetkým kvôli dobre vyváženým chutiam a sviežej, často citrusovej aróme.
Označenie AA znamená, že ide o kvalitné kávové zrná rovnomernej veľkosti.

O krajine pôvodu kávy Cafepoint Kenya Kilimanjaro AA Svetlé praženie

O krajine: Keňa leží na východe afrického kontinentu pri brehoch Tichého oceána. Meno Keňa pochádza z názvu najvyššieho vrchu krajiny Mount Kenya, ktorý má úctyhodných 5199 m n. m. Krajina s asi 40 miliónmi obyvateľov, ktorá získala nezávislosť až v roku 1964, sa môže pýšiť náleziskami najstarších skamenelín ľudských bytostí spred 2,6 milióna rokov.

Ročne sa v krajine vyprodukuje takmer 40 miliónov kíl kávy, ktorá sa ďalej spracováva prevažne tzv. mokrým spôsobom. Zber zelenej kávy prebieha zväčša v mesiacoch na prelome rokov.

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!